CATATAN PENULIS..

Assalamualaikum..

Saudara, kesibukan diri mengurus kerjaya mungkin sedikit sebanyak membataskan ruang untuk anda menulis.memang ianya mungkin sebahagian daripada halangan untuk terus berkarya melontar idea untuk ditatap.

Kini setelah beberapa artikel telah tersiar di beberapa akhbar termasuk Berita harian , Utusan Malaysia, Metro serta beberapa majalah seperti Al-Islam, Cahaya dan Sinar Rohani Jakim, e-siswa , saya dapat merasakan minat sebagai penulis bebas semakin dapat memberi makna kepada kehidupan .

Setiap kali artikel saya tersiar di akhbar dan majalah , saya akan menelusuri ruangan search di yahoo.com atau google.com dan melihat bagaimana ianya turut berkembang di blog rakan-rakan dan nyata dikongsi oleh pembaca di mana-mana sahaja .Wah? andainya ianya memberi manfaat maka apakah anda warga penulis tidak berasa teruja untuk menyumbang buah fikiran untuk dijadikan bahan perkongsian?

Keseronokan bagi penulis bebas bukanlah terletak pada ganjaran yang diberikan, namun kepuasan nyata segar di ingatan andainya bahan tulisan anda memberikan insan lain suatu yang bermakna sebagai makanan minda.

 

Anda adalah apa yang anda fikirkan?..ruang untuk berkongsi idea cukup terbuka luas.Blog, majalah, ruangan di akhbar, semuanya memerlukan luahan kritis berinformasi bagi memberikan wadah ilmu dan makanan minda untuk ditatap seluruh insan.

syukur

akademipenulisbebas.wordpress.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: