Impian hampir kini jadi realiti

Assalamualaikum..

 

Alhamdulillah, saat ini hati berbaur duka dan gembira.Transkrip buku A to Z:Panduan Urus Remaja Masjid telah menarik hati akhi Wan Zukri,  GM Read Netwok.”Bila nak submit semua ni?’ katanya lagi.Ya lagi beberapa peratus sahaja titipan tambahan untuk buku ini ‘masuk kedai’ bagi tujuan editing.

Catatan ini bukan untuk menunjuk0nunjuk, tetapi luahan hati setelah manuskrip buku Dakwah & IT terperap di rumah ti dak kemana.Sekurang-kurangnya persetujuan akhi Wan untuk menerbitkan buku ini mengubat kedukaan lalu.

Sepatutnya editor atau pengarah syarikat penerbitan perlu dirunding sebelum menulis buku.Format dan lay-out kegemaran publisher tersebut aka diterangkan.Jadi bersedialah untuk mengikut rentak dan gaya penulisan mereka.

Proses penerbitan gaya publisher pilihan perlu difahami.Ada risiko andai manuskrip yang hanya sudah siap ditunjuk kepada pihak publisher.Ada kemungkinan gaya penulisan dan format manuskrip berlainan dengan apa yang diingini editor.

 

Jadi, langkah seterusnya, moga-moga manuskrip buku ini dapat disiapkan dengan segera agar dapat segera ditelusuri semua.InsyaAllah, pengalaman membukukan pengalaman dakwah ini dapat ditulis dan dibukukan buat menggalak pendakwah muda menjadi penulis.

Terima Kasih kepada Cikgu Azmi kerana menjadi rakan penulis yang sentiasa dengan idea yang hebat.

Ruzain Syukur

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: