KUTEMUI SEMANGAT BARU..BUKU TIP URUS KELAB REMAJA MASJID UNTUK SEMUA


Pesta Buku kali ini amat istimewa.Jika tahun sebelum-sebelumnya terasa biasa-biasa saja kerana membeli dan menatap buku karya orang lain.Tahun ini ada nilai tambah yang memberi inspirasi.

Buku Tip Urus Kelab Remaja Masjid karya saya bersama Cikgu Azmi sudah sedia dilapah dan dihadam para penggemar buku.Sambutan terhadap buku itu masih sukar di jangka.Baru masuk dua hari (setakat 27 Mac 2010).

Cabaran bagi penulis bukan sahaja menunggu buku yang ditulis berjaya diterbitkan, tetapi yang lebih penting sampaikah atau tidak kepada khalayak pembaca.Bagaimana pemasarannya, sanggupkah pembeli mendapatkannya.Walaupun itu bidang kerja syarikat produksi, tetapi itu antara perkara yang penulis harus turut sama membantu.

Buku ini buku dakwah.Jadi, apakah berjaya dibaca oleh pendakwah.Buku ini juga sesuai untuk warga guru.Penting bagi mengurus anak-anak didik.Hebat pengurusan programnya.Lantas teratur perjalanan kelabnya.

Buku ini saya inspirasikan untuk semua pembaca umum mahupun para pendakwah.Walaupun tajuknya mengurus kelab remaja masjid, namun ia sesuai diaplikasikan untuk mengurus mana-mana kelab remaja.

Anda seorang guru?, lagi bagus, sekurang-kurangnya ada panduan di dalam buku ini tentang bagaimana untuk menjalankan pelbagai pilihan aktiviti dan program.daripada sebelum program, semasa dan selepas program.Ide, inovasi program dakwah juga diselitkan.

Guru Pembimbing Kelab Agama Islam?.Lagi bagus jika anda mahu miliki buku ini.Mudah nanti mengurus kelab ini.Program dakwah dan aktivitinya disusun mengikut citarasa remaja.

Anda Ketua Panitia?, pun boleh miliki buku saya ini.Mudah nanti merancang aktiviti panitia sepanjang tahun khususnya untuk anak murid tercinta.Pilih sahaja aktivitinya.Outdoor, indoor, semua ada.Pilih, bincang, rancang dan terus laksana.

Anda AJK Masjid dan surau?.Memang rugi jika tuan tidak miliki buku ini.Ini panduan yang agak lengkap untuk mengurus remaja dan belia di masjid.Pilih saja topik pilihan.

Menubuhkan kelab remaja masjid? tapi tidak tahu bagaimana?.Buku ini lengkap dengan panduan menubuhkan kelab sehingga menguruskan mereka.Tambah menarik siap dengan pilihan program yang mahu dijalankan.Siap dengan checklist dan panduan pelaksanaan.

Cara nak mendapatkan buku ini?.Sehingga ke hari ahad ini 28 Mac 2010 (Pesta Buku Antarabangsa), anda boleh dapatkan buku ini di Booth JIMMedia, di ruangan legar hadapan PWTC.Jika mahu berjumpa saya dan Cikgu Azmi (penulis), jemputlah ke majlis perasmian buku ini pada jam 1pm hari ahad 28 Mac 2010.

Selepas Pesta Buku, hubungi saya di talian 019-2103267 (Ruzain Syukur) , boleh sms pertanyaan atau hubungi.Boleh email juga sebarang maklum balas ke email saya di ruzainsyukur_mansor@yahoo.com Berikan alamat dan saya berikan prosedur pembayaran.InsyaAllah saya hantarkan buku.Nanti akan saya updatekan senarai kedai-kedai yang menjual buku ini di kawasan anda.

Jom urus kelab remaja! Kini anda ada panduannya..

RUZAIN SYUKUR B MANSOR
Penulis buku
Tip Urus Kelab Remaja Masjid
019-2103267
ruzainsyukur_mansor@yahoo.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: