AMANAH BARU..

Sudah beberapa kali rakan seperjuangan Ustaz Hamidi , yang kini berpindah ke Sepang menjemput saya untuk mengendalikan Blog j-QAF SK Telok Menegon.

Walaupun berat, saya terima juga.Ini soal penerusan dakwah.Informasi untuk rakan.Medan dakwah juga.Medan informasi pun ya juga.Pengalaman mengurus Blog akademipenulisbebas menjadi taruhan.Menjadi webmaster memerlukan komitmen.Apatah lagi untuk tempat di mana kita bekerja.

Apapun terima kasih Ustaz Hamidi.Meneruskan legasi yang ditinggalkan penulis Blog dan JU j-QAF ini memang suatu cabaran.Namun, sekurang-kurangnya ia bakal mencorakkan pengalaman baru buat saya.Ini kali pertama bertanggung jawab mengurus blog organisasi.Perlu berani, berhati-hati dan tepat.Lain berbanding mengurus blog peribadi.

Jadi , buat pengikut Blog j-QAF SK Telok Menegon.Adressnya masih seperti dahulu http://j-qafsktelokmenegon.blogspot.com/ tetapi pengendalinya sahaja yang baru-Ruzain Syukur B Mansor.

Sebagai penulis bebas, adakalanya kita menerima tanggungjawab yang bersifat amanah sosial.Ia perlu dianggap sebagai medan untuk mematangkan diri.Terima dengan penuh hormat.Ucapkan terima kasih kepada pengendali terdahulu.

Saya belajar menerima amanah, walau pun semakin di himpit kesibukan.Amanah memerlukan komitmen.Memberi komitmen itu suatu cabaran.Cabaran itu mematangkan diri.

Ruzain Syukur Mansor
Penulis Buku Tip Urus Kelab Remaja Masjid
ruzainsyukur_mansor@yahoo.com
akademipenulisbebas.wordpress.com

Advertisement

2 Responses to AMANAH BARU..

 1. hamidi says:

  salam syeikh…

  Jazakallahu Khairal Jaza’ kerana sudi menerima amanah nih. Mmg enta layak dan berbakat dalam bidang nih. Harapnya, tugas ni takkan mengganggu citra hidup sbg seorang penulis bebas…

  Apa pun, moga pelbagai info dapat dimuatkan… agar mnjdi panduan bg yg berkehendak…

  Ana akan sentiasa menjadi pengikut setia blog ini… masih mencari idea membina blog panitia PI, SK Desa Putra… dah pecah lubang, ada GPI dah masuk blog jQAF SK Telok Menegon… kenal pulak ngn blog master nya…

  Berjuang selagi daya, Berdakwah hingga hujung nyawa…

  Salam ukhuwwah…

 2. ruzain says:

  tahniah dan syabas.moga terus membangun bakat di samping mewujudkan wadah baru.bakat jangan di simpan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: