ADUHAI REMAJA..TERIMA KASIH SAHABAT

Julai 2011 baru hanya sempat 1 entry. Huh! sibuk bangat sekali penulisnya.

Aduhai Remaja. Sejarahnya memang lama. Siap menulis pada Ramadhan 2010. Terpaksa pula menanti tempoh ‘untuk diedit oleh editor. Julai 2011? Tiba-tiba sahaja saya dikejutkan dengan email pengurus penerbitan dengan pruf yang perlu dimurnikan. Melihat rupa bentuk manuskrip yang sudah sedia untuk dicetak sangat memberikan kepuasan kepada penulis. Dibelek-belek dengan teliti.

Terima kasih kepada dua orang pembaca manuskrip buku Aduhai Remaja, Cikgu Zarina Dzulkifli dan Cikgu Mahyon Sajana. Kedua-duanya kaki buku dan sangat layak untuk membelek karya ini dan memberi komen. Ini kerana keduanya dilihat sangat rapat dengan remaja. Sentiasa arif dengan selera remaja. Terima kasih di atas testimoni yang diberikan.

Memberikan testimoni ini juga suatu seni rupanya. Memberikan keyakinan kepada pembaca mengapa buku tersebut harus dimiliki. Moga-moga membantu.

“Menulis jangan syok sendiri” itu suatu nasihat yang bagus juga.

Memang idea itu milik kita. Tetapi adakah akan dibaca orang. Itu sebabnya ia harus dibaca ramai orang. Biar dikritik semasaknya. Penulis dan sahabat setia itu punya misi yang sama untuk menghasilkan yang terbaik.

Menanti proses seterusnya dengan penuh debaran. Moga dipermudahkan

Ruzain Syukur Mansor

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: