Pesta Buku PWTC 2012 . APA YANG MENARIK?

Assalamualaikum.

Pesta buku mengingatkan saya dengan 1001 memori indah. 2010, buku Tip Urus Kelab Remaja Masjid dilancarkan di pentas utama. Saya hanya tersenyum ketika melewati kumpulan penulis yang menggayakan buku masing-masing di majlis pelancaran bukutadi. Suatu perasaan yang sukar digambarkan.

2011, buku Dakwah dan Teknologi Maklumat saya sempat terbit beberapa hari sebelum Pesta Buku berlangsung. Tetapi ia tidak sempat memasuki booth penerbitnya, JAKIM.

2012, saya sempat singgah ke booth JAKIM yang menjual buku Dakwah dan Teknologi Maklumat saya itu.Ia menanti untuk dibeli para pencinta buku. Tambah menarik, ia akan dilancarkan sempena Sambutan Hari Guru 2012 di rumah kediaman Menteri Besar Perak di Ipoh 15-16 Mei ini. Al-hamdulillah.

Mungkin gambar di atas memebrikan semangat baru kepada saya. Moderator cilik tersebut adalah anak murid saya ketika mengajar di SK Telok Menegon. Seronok melihat semangatnya ketiba menemubual Dr Faiz. Moga bakatnya terus gemilang.

Peringkat preview sahaja, sudah penuh 1 beg dengan buku kegemaran. Jom saya kongsikan

Ini buku paling awal yang saya cari, karya Prof Kamil Universiti Tayyiba. Ia menjadi buku pertama yang saya hadam sekembali dari PBAKL 2012. Sangat menginspirasikan. Buku yang lain akan saya kongsikan nanti. Akan dilaporkan secara live dari PBAKL 2012

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: