MEMARTABAT PROFESION PERGURUAN+MODAL INSAN+CABARAN GURU

ASSALAMUALAIKUM.

tagline di atas antara perkataan atau bidang yang menarik minat pembaca blog ini untuk menelusuri kandungan paparan blog akademipenulisbebas.saya juga merasakan rakan-rakan yang sudi menjenguk blog saya ini kebanyakannya adalah daripada golongan guru.

 

Sekadar berkongsi, minat untuk mengenengahkan idea penulisan bercorak perguruan bertitik tolak daripada galakan pensyarah pembimbing saya sewaktu Praktikum LPBS KPLI j-QAf iaitu Tn Hj Omar B parkan.lantas saya menulis satu artikel yang mengenengahkan bagaiman program j-Qaf boleh melahirkan modal insan berkualiti.Artikel tersebut mendapat reaksi yang menggalakkan termasuk daripada guru-guru sekitar daerah saya mengajar.

 

lantas genre penulisan saya banyak berkisar kepada profesion guru dalam usaha memperkasa modal insan.

 

Untuk itu saya menyeru kepada para pengunjung yang dihormati turut sama memberikan idea turut sama menyemarakkan perbincangan supaya blog saya ini lebih meriah dengan pelbagai percambahan idea.

Sesungguhnya usaha memperkasakan modal insan oleh golongan pendidik memerlukan usaha yang berlipat kali ganda.kesabarab yang seharusnya menjadi pokok dalam segala usaha sepatutnya dicambahkan dengan idea dan kaedah serta methodologi baru.kaedah pengajaran yang sarat dengan idea inovasi berteraskan teknologi baru masa kini sepatutnya menjadi keutamaan .

saya yakin dan percaya bahawa ada di kalangan pengunjung yang turut sama berkongsi cetusan rasa untuk memperkasakan modal insan sebagai modal utuh membangun negara.Untuk itu saya amat-amat mengalu-alukan sebarang komen dan cetusan idea membina untuk kita telusuri bersama.

Buat para pengunjung terdahulu, terima kasih kerana sudi menelusuri bicara minda yang sengaja saya cetuskan untuk dikongsi semua.

Sekian

Syukur

https://akademipenulisbebas.wordpress.com

Advertisement

One Response to MEMARTABAT PROFESION PERGURUAN+MODAL INSAN+CABARAN GURU

  1. harun says:

    test

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: